Condiții de înscriere învățământ primar – 2022-2023

◎ CONDITII DE INSCRIERE – Conform OME nr.3445/23.03.2022

Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2022 inclusiv au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare , in conformitate cu prevederile legii si ale Metodologiei aprobate prin OMEC nr. 3445/23.03.2022

– Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie -31 decembrie 2022 inclusiv pot sa-si inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare , daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare. Inscrierea se face la solicitarea scrisa a parintilor in baza recomandarii eliberate de unitatea de invatamant cu nivel prescolar.
Evaluarea dezvoltarii psihosomatice a acestora este facuta de specialisti sub coordonarea Centrului Municipal de Resurse si Asistenta Educationala (CMBRAE), in perioada 30.03.-08.04.2022, interval orar 10,00-18,00 in centrele stabilite de Comisia Municipiului Bucuresti doar in situatia copiilor care nu au frecventat gradinita sau care s-au intors din strainatate.

◎ DOCUMENTE NECESARE INSCRIERII

– Cerere tip – completata online sau la secretariatul unitatii de invatamant in care parintele doreste inscrierea copilului. Validarea cererii tip de inscriere este obligatorie si se face la unitatea de invatamant in prezenta parintelui ca si semnarea de catre acesta a fisei tiparite, de luni pana joi in intervalul orar 8,00-18,00 si vineri 8.00-17.00
– Actul de identitate, in original si fotocopie, al parintelui care completeaza cererea tip de inscriere
– Certificatul de nastere, al copilului in original si fotocopie.
Copie a documentului prin care CMBRAE comunica rezultatul pozitiv al dezvoltarii psihosomatice a copilului in cazul in care acesta implineste 6 ani in perioada 1septembrie -31 decembrie 2021 inclusiv doar in situatia copiilor care nu au frecventat gradinita sau care s-au intors din strainatate.
– Parintii divortati depun la inscriere dovada modului in care se exercita autoritatea parinteasca si la care dintre ei a fost stabilita locuinta minorului.
– Documente care dovedesc indeplinirea criteriilor de departajare (criterii specifice elaborate de unitatea de invatamant) in cazul in care se solicita inscrierea in unitatea noastra scolara a copiilor al caror domiciliu nu se afla in circumscriptia scolara.